nedeľa 13. novembra 2016

Pracujeme na eTwinningovom projekte - Puzzlemánia

Tretiaci z Klubu nadaných detí sa rozhodli, že ani tento školský rok nebudú zaháľať a pustia sa do nového projektu v rámci programu eTwinning, ktorý už dôverne poznajú,  keďže na eTwinningových projektoch pracovali aj v 1. a 2. ročníku.
Projekt dostal názov " PUZZLENIE" a ide o krátkodobý projekt v rámci programu Puzzlemánia.
Spolu s partnerskou školou z českého mesta Trutnov si dali za cieľ za pomoci digitálnych technológií  a prácou s puzzle dielikmi, predstaviť sa navzájom skladaním rozstrihaných fotografií detí, ich tried, škôl a miest a tiež predstavením sa naživo- online prostredníctvom rozhovoru cez Skype. Rozvoj jemnej motoriky, kreativity a zručnosti u detí je ďalším cieľom tohto projektu. 
Svoj talent si budú môcť navzájom porovnať ukážkami rôznych výtvarných prác, kde hlavným materiálom aj aktérom bude práve puzzle dielik.
No a nesmieme zabudnúť ani na vzdelávanie. Výrobou učebných pomôcok, kde znova použijú vlastnoručne vyrobené puzzle, ktoré si s partnerskou školou navzájom vymenia a pošlú,  si zároveň precvičia svoje logické myslenie, predstavivosť, pamäť, no aj čitateľské schopnosti.
Postupným prikladaním veľkých dielikov puzzle vytvoria galériu tohto projektu.
Tak teda veľa zábavy a príjemné puzzlenie!

















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára