nedeľa 11. decembra 2016

Puzzle nás baví

Puzzlemánia - takto sa volá projekt v rámci programu eTwinning, na ktorom pracujeme v Klube nadaných detí. Našimi partnermi sú deti zo Základnej školy v Trutnove. My sme si tento projekt spoločne s českými deťmi nazvali " PUZZLENIE". 
Spoločné predstavenie máme úspešne za sebou a to prostredníctvom skladania fotografií, ktoré sme si navzájom zaslali. Skladali sme offline - z rozstrihaných  dielikov puzzle, ale naučili sme sa vytvoriť aj puzzle cez aplikácie na počítači a iPade. Nasledovalo ešte zábavnejšie skladanie online našich partnerov a ich školy. Bola to super zábava!
Na ďalších stretnutiach v klube sme vytvorili z kartónov veľký obraz nášho krásneho mesta. Najviac sa nám páči náš kaštieľ, skanzen, lev ako symbol mesta. Nezabudli sme ani na erb mesta Humenné.
Puzzle dieliky sa dajú využiť aj na výtvarné tvorenie, my sme zhotovili jesenný strom a vianočné pohľadnice, ktoré pošleme našim kamarátom do Trutnova. Puzzlenie nás tak zaujalo, že skladáme rôzne náročné obrázky z puzzle aj počas prestávok. No a aby sme nezabudli, dieliky puzzle sme využili aj pri tvorení písmenkovej a obrázkovej abecedy, príkladov na násobenie, filmových a rozprávkových postavičiek, no aj čísel v anglickom jazyku. Takto sa učíme a zároveň hráme.
Keďže sa náš projekt blíži ku koncu, všetky naše výtvory zašleme poštou našim kamarátom. Už sa nevieme dočkať, ako budeme rozbaľovať balíčky z Trutnova a skladať ich mesto.
A v závere projektu nás čaká PUZZLE - MARATÓN - spoločné skladanie oboch škôl.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára